Dogodki in Novice

4. Startup Crawl - Dan odprtih vrat slovenskih startup podjetij ter inkubatorjev

Podjetniški inkubator Bela krajina, katerega upravlja RIC Bela krajina, aktivno sodeluje v sklopu dogodka ''4. Startup Crawl: Dan odprith vrat slovenskih startup in tehnoloških podjetij'', ki ga v petek, 11. januarja 2019, organizirata Starupjob.si in Internetweek.

Promocija ključnih akterjev startup ekosistema in prednosti načina dela

4. Startup Crawl je dogodek, ki promovira inovativnost, kakovost, kreativnost in strokovnost v podjetništvu, vrata podjetij pa odpira z namenom povezati in predstaviti lokalni in mednarodni javnosti ključne akterje ekosistema ter njihovo delo.

V sklopu dogodka odpirajo vrata tudi Podjetniški inkubator Bela krajina, ki s svojim delovanjem vpliva na povečanje števila novoustanovljenih podjetij, povečanje stopnje preživetja in rasti mladih podjetij, ter v njem delujoča podjetja. Obisk je brezplačen in namenjen vsem zainteresiranim. Potrebne so predhodne prijave preko emaila kristian.asani@ric-belakrajina.si. Termini ogleda med 8. in 14. uro so možni ob 8., 10. in 12. uri, s pričetkom v coworking prostoru inkubatorja (2. nadstropje v PH Stratus, Ul. heroja Stariha 19, Črnomelj).

»Startup Crawl« na 32 lokacijah po Sloveniji

Poleg Podjetniškega inkubatorja Bela krajina v Črnomlju bo dogodek potekal tudi v Ljubljani, Kranju, Celju in Ptuju ob različnih urah na lokacijah pisarn slovenskih startup in tehnoloških podjetij Agiledrop, Cleanshelf, Cytora, D.Labs, Databox, Digital School, Doctrina, Eighteenplus, Ektimo, Eurosender, Fareboom, FirstBlood, Flexkeeping, GewdGame, Infinum, Intera, Lake, Mediately, MESI, MoneyRebel, Qlector, Razum, Sportradar, Toshl, Viar, Visionect, Zemanta, in v prostorih organizacij iz podpornega okolja ABC accelerator, Inkubator Savinjske regije, Ljubljanski univerzitetni inkubator in Ustvarjalnik. Za obisk je potrebna registracija na https://www.eventbrite.com/o/startupjobsi-6143007135.

Rekordne investicije v startupe povečujejo zaposlovanje v IT sektorju

V rekordnem letu 2017 so slovenski startupi zbrali kar 140 milijonov investicij. Večinski del denarja se investira v zaposlitev delovne sile. Posledično na trgu dela raste ponudba delovnih mest s konkurenčnim plačilom predvsem v IT sektorju. Pojavlja se tudi trend postavitve poslovnega oddelka v tujini, tehnični del ekipe pa ostaja v Sloveniji.

»Slovenija se bo morala bolj odpreti zaposlovanju talentov iz tujine in nujno omogočiti fleksibilnost pri udeležbi zaposlenih pri lastniški strukturi podjetij. Dodatno bomo morali postati dovzetnejši do dela na daljavo, ki večini danes predstavlja problem," pojasnuje Tamara Valenčič, samostojna strateška HRM svetovalka.


4. Startup Crawl je tako tudi odlična priložnost za iskanje zaposlitve, mreženje, spoznavanje delovnih procesov in ekip slovenskih inovativnih tehnoloških podjetij.