Dogodki in Novice

DELAVNICA: Jezikovna odličnost – sestavni del poslovnega uspeha

Ustvarjaš krajša in daljša pisna sporočila za različne naslovnike? Komuniciraš znotraj poslovne organizacije in z zunanjimi deležniki? Si želiš, da so sporočila pravilno zapisana?


Vabljen/a na izobraževalno druženje »Jezikovna odličnost – sestavni dela poslovnega uspeha« z Ireno Potočar Papež, ki bo potekalo v torek, 17. 9. 2019, od 13. do 16. ure (4 pedagoške ure), v PI Bela krajina – PE Stratus.

Vsebina izobraževanja:

  • splošne značilnosti pisnega sporočanja,
  • pravopisne in slovnične značilnosti,
  • jezikovni bonton,
  • najpogostejše jezikovne zadrege,
  • netiketa (bonton in pravila pri e-sporazumevanju) in
  • teorija, razlage s primeri, vaje in analiza.


Cilji izobraževanja:
▪ osvežiti jezikovna pravila
▪️ seznaniti se z jezikovnimi novostmi
▪️ spoznati pravila jezikovnega bontona in
▪️ spoznati pravila netikete

Predavateljica Irena Potočar Papež je univ. dipl. pedagoginja in profesorica slovenščine s 24 leti delovne dobe v različnih ustanovah in organizacijah. Je lastnica podjetja Peresa, v okviru katerega uresničuje svojo strast do maternega jezika, komunikacije, nastopanja in organizacije. Je NLP praktičarka in mediatorka. Ima tudi habilitacijo za poučevanje na višjih šolah.

Udeležba na delavnici je BREZPLAČNA (ocenjena vrednost delavnice znaša 70€). Število mest je OMEJENO na 15. Prijave potekajo do zapolnitve mest.
Prijavi se preko obrazca s klikom na: https://forms.gle/ri6h5GpuYYdQvvAi6

Dodatne informacije: kristian.asani@ric-belakrajina.si

*** *** *** *** *** *** ***
Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«