Dogodki in Novice

Delavnica: Kaj prinaša GDPR za podjetnike?

Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov je tudi v Sloveniji prinesla nekaj novosti. Ne le visokih glob predvidenih za kršitev varstva osebnih podatkov, pač pa tudi novosti glede osebne privolitve posameznikov, nove pravne podlage za obdelavo in druge novosti, ki jih morajo upoštevati podjetja v EU.

Kdaj: 29. avgust ob 16:00

Kje: Podjetniški inkubator Bela krajina, enota Stratus (Ulica heroja Stariha 19, Črnomelj)

Pri start-up in mladih podjetjih je še toliko pomembneje poznati GDPR, saj se prav v začetnih fazah razvoja podjetja na področju varstva osebnih podatkov pogosto zgodi največ napak, ki kasneje vsaj otežujejo komunikacijo in sodelovanje s strankami in zaposlenimi.

Kako se izogniti tem napakam in kako postaviti dobre temelje za obdelavo osebnih podatkov posameznikov, da v prihodnje ne bo težav, bodo na tokratni delavnici predstavili strokovnjaki s tega področja.

Delavnica, ki bo trajala 3 ure, je namenjena podjetnikom in posameznikom, ki se pri svojem poslovanju srečujejo z osebnimi podatki svojih strank.

*** *** *** *** ***
PREDAVATELJA: KLEMEN KRAIGHER MIŠIČ in TINA KRAIGHER MIŠIČ

Klemen Kraigher Mišič je direktor Info hiše in nekdanji dolgoletni državni nadzornik za varstvo osebnih podatkov. Med delom pri Informacijskem pooblaščencu se je loteval najtežjih primerov, kot ekspert EU sodeloval na twinning projektih, bil avtor strokovnih člankov ter predavatelj v Sloveniji in tujini.
Tina Kraigher Mišič je strokovna direktorica Info hiše. Pred tem je bila svetovalka za področje dostopa do informacij javnega značaja pri Informacijskem pooblaščencu. 10 let se ukvarja tudi z varstvom osebnih podatkov in civilnim pravom.
Več informacij na: dataprotection-officer.com.

*** *** *** *** ***
Udeležba na delavnici je BREZPLAČNA. Število mest je OMEJENO na 10, zato je potrebna obvezna prijava na e-mail kristian.asani@ric-belakrajina.si

Kontakt za dodatne informacije: Kristian Asani, kristian.asani@ric-belakrajina.si

*** *** *** *** ***
Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.