Dogodki in Novice

Delavnica: Prenos dejavnosti v družinskih podjetjih

SPOT svetovanje Jugovzhodna Slovenija s koordinacijo RIC Bela krajina, vabi na delavnico: Prenos dejavnosti v družinskih podjetjih. Delavnica bo potekala v četrtek, 22. novembra 2018, ob 12. uri v predavalnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Metlika (Partizanski trg 5, Metlika).

Izvajalec: Uroš Kavs

Uroš Kavs prihaja iz družinskega podjetja, v katerem je bila zaposlena celotna družina. Oče kot direktor, mama računovodja, mlajši brat sprva kot informator in tehnolog strojništva. Kasneje je brat prevzel dejavnost in danes uspešno vodi podjetje. Zaključil je študij ekonomije in diplomiral iz teme Prenos družinskega podjetja v naslednjo generacijo. Preučuje odnose v družinskih podjetjih, saj se je s konflikti in vsakdanjo vpetostjo v poslu srečeval tudi v domačem podjetju. Po duši je sociolog, po zanimanju podjetnik in skupek vseh želja in okoliščin ga je pripeljal do odločitve, da družinski posel prepusti bratu, sam pa prične s svetovalno dejavnostjo. V ta namen je ustanovil Inštitut M.O.S.T., kar je simbol uspešnega prehoda dejavnosti in odgovornosti iz staršev na potomce.

Obravnavana tematika delavnice:

  • pomen načrtovanja prenosa družinskega posla,
  • napake pri prenosu družinske dejavnosti,
  • kako formirati družinsko ustavo ter njen pomen,
  • sedem stebrov za uspešen prenos družinskega podjetja,
  • pravičen in celosten družinski dogovor,
  • davčni vidik prenosa dejavnosti.

Delavnica traja 3 šolske ure in je za vse udeležence brezplačna. Obvezne prijave.

Prijave:

Zaradi lažje izvedbe je število mest omejeno, zato prosimo, da se zainteresirani udeleženci prijavite čim prej oz. najkasneje do 20.11.2018.

Prijavite se lahko tukaj.

Povezava na fb dogodek

Za SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija delavnico koordinira RIC Bela krajina, Peter Ambrožič, mail: peter.ambrozic@ric-belakrajina.si

Naložbo financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.