Dogodki in Novice

Heckatlon za mlade: Shekaj mesto!

Lani smo "shekali" šolo, letos se bomo spopadli z novim izzivom - "shekali" bomo mesto.

Podjetniški inkubator Kočevje in Podjetniški inkubator Bela krajina zopet izzivata kreativne in inovativne mlade z vseh vetrov naših občin k soustvarjanju novih rešitev. Izbrali boste med tremi izzivi, problemi, ki jih boste poskušali uspešno rešiti, sooblikovati nove ideje in pomagali izboljšati življenje mladih v mestu.

Skozi dva dni online sodelovanja boste pridobili izkušnje, kako nekaj spremeniti, to dobro zasnovati, predstaviti in se potegovati za možnost uresničitve te dobre ideje. Seveda so poleg tudi zanimive nagrade za najboljše ter najbolj drzne rešitve.

DATUM: 29. in 30. oktober 2020 (četrtek, petek)
URA: 9:00 - 12:00
LOKACIJA: online
KAJ POTREBUJEŠ : Računalnik, kamero in mikrofon (lahko že vgrajeno v računalniku), glavno pa je kreativno razmišljanje in en kup energije.

Dobro voljo dobiš ob registraciji ? Prijavi se TUKAJ.


Heckatlon "Shekaj mesto" je namenjen vsem posameznikom mlajšim od 16 let, ki imate idejo, kako izboljšati karkoli glede mesta in problemov, ki se pojavljajo znotraj mesta in bi izboljšali življenje mladih v mestu. Pomagali boste rešiti probleme, ki jih starejši očitno ne zmorejo, zato kličemo na pomoč vas!

V dveh dneh intenzivnega druženja, zabave pa tudi dela boste v ekipah ob pomoči mentorjev razvijali inovativne rešitve s področja življenja v mestu. Ob zaključku heckatlona boste svoje ideje predstavili strokovni komisiji ter se potegovali za privlačne nagrade. Ključno pa je, da bomo najboljše ideje potem pomagali uresničiti skupaj z vami.

KAKO BO POTEKALO DELO V SKUPINAH?
Smo v času, ko delamo večinoma iz udobja svojega doma. Novim pravilom prilagajamo tudi tokratni Heckatlon - potekal bo preko spleta in se bo celoten dogodek odvijal "online".

Ekipe bodo oblikovane naključno, razen če nam pišete in poveste, s kom bi pa res želeli biti v isti skupini. Bomo poskušali urediti. Udeleženec ima tudi pravico zapustiti skupino v zaletni fazi heckatlona in se priključiti drugi skupini.

Dva dni pred pričetkom boste dobili po emailu vse tri izzive, na katere se lahko pripravite (malo o njih razmislite, pobrskate na interentu o podobnih problemih v mestu in rešitvah v drugih krajih, državah).

Vsaka projektna ekipa dobi svojo online sobo, v katerem bo delala. Na razpolago jim bodo mentorji, ki bodo krožili med ekipami in pomagali z nasveti, kontakti in usmeritvami.

Ekipa bo ob koncu drugega dne v 5 minutah komisiji predstavila svojo zamisel za rešitev izziva. Komisija bo imela še 3 minute časa za vprašanja. Nagrade bodo podeljene v različnih kategorijah. Vsak udeleženec pa prejme eno KUL majico.

PROGRAM
Četrtek, 29. oktober 2020

  • 09:00 Registracija in zbiranje udeležencev
  • 09:10 Motivacijska predstavitev
  • 09:30 Ogrevanje & predstavitev poteka dogodka & izzivov na področju mest
  • 09:45 Razdelitev v skupine, testiranje problema in iskanje pravih rešitev
  • 12:30 Zaključek dneva in priprava na naslednji dan

Petek, 30. oktober 2020

  • 09:00 Mojster prezentacij vam bo razkril, kako narediti dobro predstavitev
  • 09:30 Delo v skupinah - pričetek priprave predstavitve
  • 11:30 Predstavitve idejnih rešitev pred komisijo
  • 12:30 Razglasitev nagrajencev in zaključek Heckatlona

Vsak udeleženec/udeleženka dobi majico ter možnost, da skupaj z ekipo osnovi nagrado – pomoč pri uresničitvi svoje ideje in še druge nagrade, ki pa ostajajo skrivnost!

Sodelovali bodo učenci in dijaki iz Kočevja in Bele krajine, kar bo priložnost, da spoznate nove ljudi.
Vabljen/a, da sodeluješ tudi ti.