Dogodki in Novice

Moč blagovne znamke - Delavnica

Podjetniški inkubator Bela krajina vabi na delavnico »Moč blagovne znamke« ki bo v torek, 12. marca 2019, ob 12. uri, v predavalnici enote Stratus (Ul. heroja Stariha 19, Črnomelj).

V sodobnem svetu je nemogoče prodreti ali se obdržati brez domišljenega tržnega komuniciranja. Strokovno zasnovana blagovna znamka, opremljena s pravim imenom, pozicijskim sloganom, celostno grafično podobo in zlasti z močno zgodbo, je danes predpogoj za prepoznavnost. Strateško zasnovana uporaba sodobnih tržno-komunikacijskih kanalov in prijemov (“storytelling”, družbena omrežja, digitalni marketing itd.) pa je predpogoj za prodor.

Na interaktivni delavnici boste spoznali:

  • Zakaj je skrb za kakovostno tržno komuniciranje enako (če ne še bolj) pomembna kot npr. skrb za zanesljivo računovodstvo?
  • Imate blagovno znamko ali premorete le izdelek/storitev?
  • Kaj pravzaprav je blagovna znamka? Kaj nam da in kaj od nas zahteva?
  • Na kakšen način se postaviti, predstaviti in zmagati?
  • Že tolikokrat ste slišali, a kaj sploh je “zgodba blagovne znamke”?
  • Zakaj oglaševanje, kot smo ga razumeli še pred desetimi ali petimi leti, ne deluje več?
  • Ime, pozicijski slogan, celostna grafična podoba, “storytelling”, digitalni marketing, družbena omrežja itd.. So to za vas znanke ali neznanke?

Odgovore na ta vprašanja nam bo dala Vojka Žgavec Clemenz, strokovnjakinja s področja tržnega komuniciranja, ki svoja znanja uporablja tudi pri lastni blagovni znamki. Je lastnica in direktorica podjetja Ideje, koncepti in zgodbe, komunikacijska strateginja z dolgoletnimi domačimi in mednarodnimi izkušnjami, večkrat nagrajena kreativna direktorica, predavateljica na Fakulteti za dizajn v Ljubljani, tekstopiska, so-lastnica in so-avtorica lastne blagovne znamke Mmm Beatrice.

Dogodek bo zasnovan kot interaktivna delavnica, saj bo predavateljica najprej predstavila osnovne pojme ter načela blagovne znamke, nato pa bo z udeleženci delala konkretno na posameznih primerih.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Število mest je omejeno, obvezna predhodna prijava: https://goo.gl/forms/y2LCupqXtCVAgoim2
Dodatne informacije: kristian.asani@ric-belakrajina.si

--------

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.