Dogodki in Novice

Obisk dijakov 3. letnika gimnazije SŠ Črnomelj

Podjetniški inkubator Bela krajina, točneje enoto Stratus, so prejšnji teden v sklopu izbirnega predmeta ekonomija obiskali dijaki 3. letnika gimnazije Srednje šole Črnomelj.

Kristian Asani, vodja inkubatorja, je dijakom predstavil delo in pomen inkubatorja, katerega upravlja RIC Bela krajina. Dijaki so spoznali in preko igre preizkusili inovativno opremo, katera je na voljo inkubirancem. Preko spletnega kviza so podrobneje spoznali delovanje inkubatorja. Pokukali so tudi v poslovne prostore podjetij članov inkubatorja.

Z vodjo inkubatorja so dijaki izvedli tekmovanje za naj podjetniško idejo. Razdelili so se v 5 skupin in skušali razviti poslovno idejo z začetnim kapitalom, ki jim je bil na voljo (2€, 10€, 100€, 1000€, 5000€). Mlade bistre glave so hitro pripravile 5 zelo inovativnih podjetniških idej, katere sta tudi pokomentirala vodja inkubatorja Kristian Asani in direktor RIC Bela krajina Peter Črnič.

V inkubatorju se veselimo nadaljnjih obiskov srednješolcev, za katere upamo, da bodo svoje uspešne podjetniške poti začeli prav v belokranjskem inkubatorju!