Dogodki in Novice

Uspešna zgodba: HOBI, KI JE PRERASEL V POSEL

V Podjetniškem inkubatorju Bela krajina – PE Stratus organiziramo motivacijsko-promocijski dogodek »Hobi, ki je prerasel v resen posel« z Nino Golob Kukman in Jožetom Kukmanom, ki bosta v ponedeljek, 23. septembra 2019, od 18. do 20. ure, predstavila svoji 2 uspešni podjetniški zgodbi Nitka in Catering Kukman.

Profesorica razrednega pouka Nina je pred 5 leti uresničila željo in obiskala delavnico šivanja ter z veliko mero vztrajnosti postala šivilja samouk. Danes je lastnica podjetja Nitka d.o.o., ki proizvaja otroška in ženska oblačila, ter ima spletno trgovino www.ilovenitka.com.

Nina spada med pomembnejše slovenske spletne vplivneže s skoraj 28000 sledilci na FB strani in 16500 sledilci na Instagramu. Piše tudi blog o ustvarjanju in kulinariki na www.touche.si.

Jože je po poklicu kuhar, ki se je lotil storitve cateringa preko popoldanske dejavnosti ob redni službi. Zaradi spleta okoliščin in povpraševanja je pustil službo in odprl podjetje Catering Kukman, ki ponuja kulinarična razvajanja z okusnimi prigrizki, finger foodom, hladnim in toplim bifejem, žar pikniki in slavnostnimi meniji.

Nina in Jože bosta na dogodku predstavila svoje storitve in produkte ter razložila, kako krmiliti med 2 različnima podjetjema in sodelovati kot partnerja, kako usklajevati podjetniško pot in družinsko življenje z malima otrokoma, kako razviti uspešno podjetniško zgodbo iz hobija ter kako stopiti čez vse prepreke na poti do uspeha.

In še Ninina misel za vse tiste, ki oklevate pri odločilnem koraku naprej, bodisi v življenju bodisi na podjetniški poti: »Ko se ljudje zazremo v svojo preteklost vedno obžalujemo stvari, ki jih nismo naredili in ne tisto, kar smo.«

*** *** *** *** *** *** *** ***
Dogodek sofinancirata RS in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.