V marcu 2019 se je v našem inkubatorju oglasil Alen. Dejal je, da ima podjetniško idejo, a da ne ve kako jo realizirati. Ko nam jo je predstavil, smo po opravljeni preverbi ugotovili, da ima ideja velik potencial. Reševala bi problem lokalne oskrbe z mlečnimi in ostalimi kmetijskimi proizvodi, v večjih slovenskih mestih. Alen se je včlanil v naš inkubator, mi pa smo mu idejo pomagali dodelati.
V prvem koraku je bila naša naloga idejo testirati na trgu in pridobiti prve povratne informacije. Z minimalnimi stroški smo uspeli pripraviti praktično vse – tržno pot, dogovor z dobavitelji, promocijski material … nato pa PREOBRAT!
Alen nam sporoči, da se mu odpira druga poslovna priložnost, zato želi testiranje zamakniti. V takšnih situacijah je potrebno zadeve prespati, zato smo Alenu svetovali naj v miru premisli in naj se zopet oglasi, ko bo imel odločitev pred očmi. Minil je slab mesec in prejeli smo Alenov klic: ”Sprejel sem odločitev! Odločil sem se, da svojo srečo poizkusim z novo podjetniško priložnostjo, ki se mi je ponudila.” Alen se je tako odločil za prevzem in vodenje enega izmed največjih in najpopularnejših barov v Črnomlju – Napoleon Caffe.
Veseli smo bili, da se je Alenu odprla takšna priložnost in verjeli smo, da bo izzivu kos.
Kljub temu, da je bila ideja sedaj popolnoma nova in drugačna od prvotne, smo Alenu vseeno pomagali pri začetnih korakih, predvsem na 2 različnih področjih:
  • Razvoj hišnih produktov z višji dodano vrednostjo
  • Strategija komuniciranja na digitalnih medijih – Facebook in Instagram.
Kot plod mentoriranja je tako nastal prvi hišni produkt – Pivo Evasion. Alenu smo pomagali pri grafični podobi, imenu ter zgodbi piva, proizvodnjo pa je prevzela lokalna Pivovarna Vizir.
Izjemno velik in zelo dober odziv na pivo Evasion je nam, predvsem pa Alenu, dalo nov zagon. In tako so pričeli nastajati novi hišni koktejli, zanimivi dogodki in podobno. V tej fazi smo največ podpore nudili pri vodenju Facebook strani. Zavedali smo se pomena osebnega nastopa in Alen je to vlogo odlično sprejel.
evasion pivo
Vse je izgledalo super, mesečni promet je rastel, bilo je vse več novih produktov, stranke so bile zadovoljne, Alen srečen … potem pa ŠOK. Razglasitev epidemije!
Po dnevu ali dveh namenjenih za razmislek, je Alen takoj pričel z iskanjem rešitev. Ugotovil in dodelal je način kako kljub situaciji uspešno prodati svoje produkte/storitve. Povezal se je tudi z enim izmed naših inkubiranih podjetij, s katerim sedaj razvija nov inovativen produkt – več o tem kmalu!
napoleon alen
Po dobrem letu in pol intenzivnega mentoriranja smo na Alena zelo ponosni! Ocenjujemo, da smo iz njega uspeli ”potegniti” ves njegov potencial, ki ga nosi v sebi. Alen tako sedaj sam uspešno plava v razburkanem podjetniškem morju – ma kaj plava, glisira.
Alen Sisic, kapo dol in vse dobro še naprej!
Za konec dodajamo še Alenov citat: ”…tudi ko pada in ko lije, življenje vedno enega asa v rokavu skrije… “