gravity board

Dudes vs. gravity (DVG) oz. Andraž, Jan in Jure so trije mladeniči, ki se radi igrajo z gravitacijo. Obožujejo vse vrste skokov, spustov in padcev, toda njihova največja ljubezen je plezanje. DVG zgodba se je pričela z mislijo ustvariti popolno fotografijo plezanja ob sončnem vzhodu, ki je potem pristala na promocijskih tiskovinah za turistično destinacijo Bela krajina. Od takrat naprej pa ustvarjajo najrazličnejše projekte. Skupaj so zgradili domačo plezalno telovadnico, s smučmi preskakovali avtomobile, v poletnih dneh zgradili 30-metrski tobogan čez gozd, ki vodi v reko in še in še.

Njihov največji in najzahtevnejši projekt je bila gradnja prve plezalne stene na vodi, ki je v Belo krajino privabila mnoge plezalce, ki so se lahko preizkusili v tekmovanju v “deep water soloing”.

gravity challenge

Vsi ti projekti, so jih pripeljali do ideje za nov produkt, zato so se pred 1 letom včlanili v Podjetniški inkubator Bela krajina s ciljem realizacije njihove ideje – izdelati novo različico športnega pripomočka t.i. hangboarda. Hangboard je pripomoček za treniranje moči prstov plezalcev, navadno je uporabljen za domačo rabo, ko treniranje v telovadnici ali zunaj ni mogoče. Hangboard pri treningih uporabljajo vsi najboljši plezalci po celotnem svetu.

Fantje so zaznali, da na trgu še ne obstaja hangboard, ki ne bi bil sestavljen iz klasičnih pravokotnih, temveč iz bolj zavitih oblik. Predpostavka iz katere so izhajali je bila ta, da v kolikor uspejo razviti hangboard, ki bi imel različne oblike, podobne tistim naravnim, potem bi bila to za njihov produkt izjemna prednost, saj plezalci hangboarda nikoli ne bi prijeli v popolnoma isti meri. Posledica tega bi bila, da se plezalec adaptira na obremenitev v različnih položajih.

Idejna zasnova je že bila v mislih, zato so jo fantje na hitro spravili tudi v 3D izris. In iz tega so pričeli nastajati prvi prototipi. Kmalu so prišli tudi do končne verzije prototipa s katero so bili vsi trije zadovoljni. Ta prototip so takoj pokazali svojim plezalskim kolegom in ob testiranju so bili vsi navdušeni. To je bil prvi znak, da so fantje na pravi poti.

Tako je nastal njihov produkt, ki so ga poimenovali ”GravityBoard‘. GravityBoard je namenjen vsem rekreativnim in profesionalnim plezalskim navdušencem in predstavlja nov, popolnoma drugačen dizajnerski hangboard, ki se bistveno razlikuje od ostalih tovrstnih pripomočkovIzdelek je ustvarjen v Sloveniji iz lokalnih surovin.

gravity board

Skupaj z mentorji iz inkubatorja so pričeli iskati najbolj primeren način za realizacijo ideje. Odločili so se za množično financiranja na Kickstarter kampanji. Podjetniški inkubator jim je zagotovil eksperta iz tega področja, kateri jih je vodil skozi celotno kampanjo. Cilj kampanje je bil zbrati znesek 15.300€, ki bi zadoščal za pričetek proizvodnje. Ta cilj so fantje dosegli že po nekaj dneh od pričetka kampanje, skupno pa so dosegli znesek v višini kar 31.264€! Ob vsem tem so dobili tudi prva večja naročila športnih trgovin iz tujine.

Tako se je pričela še ena uspešna zgodba v belokranjskem podjetniškem inkubatorju. Novemu podjetju bomo še vedno nudili vso potrebno podporo, da bo uspešno rastlo še naprej. Fantje so dokaz, da lahko vsakdo iz svojega hobija razvije uspešen posel.

dudes vs gravity team