Podjetniški inkubator Bela krajina je ta vikend (20. – 22. avgust) na Gradu Vinica gostil predstavnike zasebnega sklada tveganega kapitala Silicon Gardens, najbolj cenjene mentorje podjetništva iz Ustvarjalnika ter 14 hitro rastočih podjetij iz celotne Slovenije. Navdih, povezave, nasveti in druženje – tako bi lahko na kratko opisali podjetniški vikend.

Prvi dan je Perica Jerković, znani slovenski stand up komik udeležencem na iskriv in iskren način predstavil neuspešno zgodbo svojega startupa kot opozorilo, kaj gre lahko narobe in opomnik, da sprva vsi delamo napake.

Drugi dan sta Andraž Tori (Zemanta/Outbrain) in Krešo Gotovac (COO, Silicon Gardens) predstavila, kaj je potrebno za pridobitev zagonskih sredstev ter dala neprecenljive napotke za nadaljnji razvoj podjetij udeležencev.

Tretji dan je slovenski performance psiholog Aleš Vičič, ki je sodeloval z več kot 50 slovenskimi športniki in olimpijci, ter pomagal do poslovnih uspehov nekaterim najbolj vidnim gospodarstvenikom v državi, udeležencem dal napotke, kako ohraniti visoko storilnost kljub stresu in oviram. Program so vodili in kot mentorji sodelovali še: Matija Goljar (Ustvarjalnik), Marko Vrdoljak (Ustvarjalnik), Hana Bujanović Kokot (Fundacija za ustvarjalne mlade), ter mentorji iz belokranjskega inkubatorja: Kristian Asani, Alenka Tomašič in Mojca Šikonja.

Posebnost programa je bila ta, da ni bil suhoparno predavateljski, ampak povsem interaktiven. Vsi izvajalci so bili prisotni in na voljo tekom celotnega vikenda. Tako so udeleženci skozi neformalno druženje spoznali ključne mentorje ter vlagatelje in navezali dragocene stike ter povezave.

Veseli smo, da smo v Belo krajino uspeli privabiti tako cenjene mentorje, vlagatelje in startup ekipe iz celotne Slovenije.