SRC-EDIH Evropsko digitalno inovacijsko stičišče

null

Aktualno

EDIH aktualno

null

Izobraževanja

Pridobite nova znanja

null

Storitve

Preveri EDIH storitve

Digitalna preobrazba organizacij predstavlja zahteven, a nujen proces za doseganje konkurenčnosti tako gospodarstva kot tudi javnega sektorja, ki prispevata k razvoju celotne družbe. Ta preobrazba ne obsega le uvajanja novih tehnologij, temveč zahteva tudi spremembe v poslovnih procesih, kulturi in načinu razmišljanja znotraj organizacij.

S podporo SRC-EDIH lahko podjetja in javne organizacije z uporabo digitalnih tehnologij izboljšajo svoje poslovne in proizvodne procese, izdelke ali storitve.

 Vsem organizacijam, vključenim v SRC-EDIH ekosistem, je omogočen dostop do tehničnega strokovnega znanja, zajetega v 100 različnih izobraževanjih, in dostop do 11 testnih okolij, v katerih je omogočeno testiranje naprednih digitalnih tehnologij pred vlaganjem vanje. Na voljo so tudi storitve svetovanja pri financiranju ter dostop do inovacijskega ekosistema. Storitve ponujamo brezplačno ali po zelo znižani tržni ceni. Konzorcij SRC-EDIH sestavlja 13 partnerjev, delujoč na različnih področjih po vsej Sloveniji. SRC-EDIH je sofinanciran s strani programa Evropske komisije Digitalna Evropa.

RIC Bela krajina vam v okviru projekta SRC-EDIH nudi:

– Izobraževanja – POVEZAVA

– Svetovanja o novem poslovnem modelu – PRIJAVITE SE

– Podporo in svetovanje pri iskanju financerjev – PRIJAVITE SE

– Inkubacijo start-upov ali MSP in podporo za razvoj digitalnih pilotov – PRIJAVITE SE

– Finančno svetovanje za dostop do zasebnega ali javnega financiranja – PRIJAVITE SE

Na nas se lahko obrnejo:

  • proizvodna mala in srednja podjetja (MSP), startup podjetja,
  • javne organizacije: javna uprava, lokalne skupnosti in izvajalci javnih služb.

 

Vabljeni, da si več o stičišču SRC-EDIH preberete na naslednji povezavi: https://src-edih.rc-nm.si/

 

Vabljeni k prijavi na platformo za digitalno povezovanje in inovacije: https://www.src-edih.net/

 

Vabljeni k ogledu aktualnih razpisov za podjetja ali organizacije: https://src-edih.rc-nm.si/ogled-razpisov/

 

Povezava na European Digital Hubs https://european-digital-innovation-hubs.ec.europa.eu/home

 

Link do ogleda videa: https://audiovisual.ec.europa.eu/en/video/I-252235

 

Kontakt: maja.fortun-novak@ric-belakrajina.si

Projekt lahko spremljate na družbenih omrežjih

AKTUALNO

Aktualno

IZOBRAŽEVANJE: UČINKOVITA UPORABA UMETNE INTELIGENCE V RAZLIČNIH DELOVNIH PROCESIH 28. 6. 2023

Tik pred skokom v poletje smo v okviru projekta SRC-EDIH uspešno izvedli usposabljanje z naslovom “Učinkovita uporaba AI ChatGPT v praksi” za zaposlene v belokranjskih javnih zavodih. Program usposabljanja je zajemal različne pomembne teme in praktične primere uporabe AI ChatGPT. Udeleženci so imeli priložnost pridobiti dragocena znanja in veščine, ki jih lahko neposredno uporabijo v svojem delovnem okolju. Del usposabljanje je potekal v obliki delavnice, kar je omogočilo aktivno sodelovanje udeležencev, ki so bili z usposabljanjem “Učinkovita uporaba AI ChatGPT v praksi” zelo zadovoljni, saj je ponudilo praktične smernice za uporabo umetne inteligence v delovnih okoljih belokranjskih javnih zavodov.

Aktualno

IZOBRAŽEVANJE: UČINKOVITA UPORABA UMETNE INTELIGENCE V RAZLIČNIH DELOVNIH PROCESIH 24. 8. 2023

Dne 24. avgusta 2023 je v okviru projekta SRC-EDIH potekala delavnica z naslovom “Uporaba umetne inteligence v različnih delovnih procesih”. Dogodek je ponudil vpogled v razburljiv svet umetne inteligence in njen vpliv na sodobno komunikacijo.

Na izobraževanju je sodelovalo veliko udeležencev iz belokranjskih šol, ki so pokazali velik interes za praktično uporabo AI chatbotov. Tema izobraževanja je bila osredotočena na razumevanje osnovnih konceptov umetne inteligence, delovanje AI ChatGPT in kako ta tehnologija oblikuje prihodnost komunikacije.

Dogodek je bil interaktiven, kar je udeležencem omogočilo postavljanje vprašanj, deljenje izkušenj in aktivno sodelovanje. Program izobraževanja je vključeval:

  • Predstavitev projekta SRC -EDIH: Udeleženci so se seznanili s projektom SRC-EDIH.
  • Umetna inteligenca in jezikovni modeli: Strokovnjak je predstavil osnovne koncepte umetne inteligence, delovanje AI chatbotov in vpliv velikih jezikovnih modelov na prihodnost komunikacije.
  • Oblikovanje učinkovitih pozivov za ChatGPT in praktična uporaba: Udeleženci so pridobili vpogled v oblikovanje učinkovitih pozivov za AI ChatGPT in se seznanili z različnimi scenariji praktične uporabe tehnologije.
  • Delavnica o uporabi ChatGPT in praktične dileme: Del izobraževanja je bil namenjen praktični delavnici, kjer so udeleženci sami razvili enostavne chatbote in raziskovali dileme ter izzive pri uporabi tehnologije.

Izobraževanje se je zaključilo z razpravo o prihodnosti komunikacije in vplivu tehnologije AI ChatGPT na poslovno in osebno komunikacijo. Udeleženci so izrazili interes za nadaljnji razvoj tehnologije in njeno vključitev v njihovo vsakodnevno delo.

Aktualno

IZOBRAŽEVANJE: UČINKOVITA UPORABA UMETNE INTELIGENCE V RAZLIČNIH DELOVNIH PROCESIH 29. 8. 2023

V Podjetniškem inkubatorju Bela krajina je 29. 8. 2023 potekala delavnica z naslovom “Uporaba umetne inteligence v različnih delovnih procesih”. Delavnica je bila izvedena v okviru projekta SRC-EDIH in je osvetlila vlogo umetne inteligence v sodobni komunikaciji ter njen potencial za prihodnost.

Udeleženci so se najprej seznanili s projektom SRC-EDIH, kar jim je pomagalo bolje razumeti ozadje izobraževanja. Sledil je glavni del delavnice, kjer je strokovnjak za umetno inteligenco razložil osnove delovanja AI Chat GPT ter kako veliki jezikovni modeli oblikujejo prihodnost komunikacije.

Udeleženci so spoznali osnovne koncepte umetne inteligence in kako lahko to tehnologijo vključijo v svoje delo. Poudarek delavnice je bil tudi na praktičnem delu, kjer so udeleženci pridobili neposredne izkušnje z uporabo AI Chat GPT. Delavnica je razkrila, kako oblikovati učinkovite pozive za Chat GPT in kako lahko ta tehnologija spremeni način komunikacije v različnih okoljih.

Aktualno

IZOBRAŽEVANJE: Avtomatizacija in digitalizacija v prodajnih procesih – Lean rešitve

Vabimo vas na dinamično delavnico, ki razkriva ključne trende digitalne preobrazbe v proizvodnih podjetjih. V času, ko »pametne tovarne« postajajo globalni imperativ, je naše srečanje namenjeno razumevanju, kako digitalizacija korenito spreminja proizvodne in prodajne procese, povečuje produktivnost, izboljšuje kakovost in krepi odnos s strankami.

Z interaktivnim pristopom, praktičnimi primeri in bogatim strokovnim znanjem predavatelja Mihe Vedenika se boste podali na pot optimizacije vaših procesov z uporabo najnovejših tehnologij in strategij. Ne zamudite priložnosti za nadgradnjo vašega poslovanja in postanite del skupnosti, ki stremi k vitkim, učinkovitim operacijam.

Aktualno

IZOBRAŽEVANJE UČINKOVITA UPORABA UMETNE INTELIGENCE V RAZLIČNIH DELOVNIH PROCESIH

Dne 8. marca 2024 je v Podjetniškem inkubatorju Bela krajina potekalo izobraževanje UČINKOVITA UPORABA UMETNE INTELIGENCE V RAZLIČNIH DELOVNIH PROCESIH. Dogodek je bil organiziran v okviru projekta SRC-EDIH in je bil namenjen poglobljenemu spoznavanju umetne inteligence ter njeni uporabi v poslovnih procesih.
Predaval je Peter Mesarec, priznani strokovnjak za spletni marketing, ki ima bogate izkušnje pri implementaciji Chat GPT v podjetjih ter izobraževanju zaposlenih.

Izobraževanje je bilo odlično obiskano in udeleženci so pridobili veliko uporabnega znanja, ki ga bodo lahko uporabili pri svojem delu. Peter Mesarec je s svojimi praktičnimi primeri in interaktivnim pristopom navdušil vse prisotne, ki so aktivno sodelovali v razpravah in delavnicah.

Hvala vsem udeležencem za prisotnost in aktivno sodelovanje. Veselimo se prihodnjih izobraževanj, kjer bomo še naprej raziskovali možnosti uporabe naprednih tehnologij v poslovnem svetu.

Aktualno

IZOBRAŽEVANJE: DIGITALNI MARKETING-NAPREDNO

V Podjetniškem inkubatorju Bela krajina je 14. marca 2024 potekala delavnica, namenjena vsem, ki želijo izboljšati rezultate svojih oglasnih akcij prek Googla in Facebooka. Dogodek je potekal od 13.00 do 17.00 v prostorih Podjetniškega inkubatorja Bela krajina.

Delavnico je vodil mag. Radoš Skrt, specialist za SEO, Facebook in Google oglaševanje ter direktor podjetja Nasvet.com. Skrt, ki je organiziral že več kot 50 seminarjev s področja internetnega marketinga, je zagotovil, da je bila delavnica izjemno poučna in koristna.

Udeleženci so imeli priložnost poglobiti svoje znanje in pridobiti praktične nasvete za optimizacijo svojih oglasnih kampanj.
Delavnica je bila uspešno izvedena in udeleženci so bili zadovoljni z novimi znanji ter nasveti, ki jih bodo lahko uporabili za izboljšanje svojih oglaševalskih strategij.

Aktualno

IZOBRAŽEVANJE: DIGITALNI MARKETING-NAPREDNO

Dne 11. 4. 2024 smo v Podjetniškem inkubatorju Bela krajina v okviru projekta SRC-EDIH izvedli izobraževanje z naslovom: “Digitalni marketing napredno – Meta platforme”, ki ga je vodila Eva Škedelj, strokovnjakinja z obsežnimi izkušnjami in specializiranimi znanji na področju prodaje, storitev za stranke in trženja/oglaševanja.

Predavateljica je septembra 2018 je prevzela vlogo vzpostavitve Httpoolovega programa Meta Authorized Sales Partner v Sloveniji in je še danes odgovorna za prodajo, predstavitev novosti, najboljših praks in drugih rešitev na trgu, ki strankam in agencijam pomagajo pri doseganju poslovnih ciljev z Metinimi aplikacijami (Facebook, Instagram, Messenger, Whatsapp).

Na predavanju je udeležencem predstavila zadnje trende in novosti digitalnega oglaševanja, ki so trenutno prisotni na družabnih omrežjih.

Aktualno

IZOBRAŽEVANJE: OBLIKOVALSKO RAZMIŠLJANJE IN NAPREDNE DIGITALNE TEHNOLOGIJE

Dne 6. junija 2024 je v Podjetniškem inkubatorju Bela krajina potekala interaktivna delavnica o oblikovalskem razmišljanju. Delavnico je vodil dr. Rok Stritar, priznani strokovnjak z bogatimi izkušnjami v svetovanju in mentoriranju podjetij. Udeleženci so spoznali inovativne metode reševanja problemov, osredotočene na potrebe uporabnikov, ter se preizkusili v uporabi dizajnerskih principov za optimizacijo procesov in razvoj izdelkov.

Delavnica je ponudila dragocene vpoglede v uporabo oblikovalskega razmišljanja za izboljšanje poslovnih procesov.

 IZOBRAŽEVANJA

– Izobraževanja – POVEZAVA

Kontakt: maja.fortun-novak@ric-belakrajina.si

 

RIC Bela krajina vam v okviru projekta SRC-EDIH nudi:

– Svetovanja o novem poslovnem modelu – PRIJAVITE SE

– Podporo in svetovanje pri iskanju financerjev – PRIJAVITE SE

– Inkubacijo start-upov ali MSP in podporo za razvoj digitalnih pilotov – PRIJAVITE SE

– Finančno svetovanje za dostop do zasebnega ali javnega financiranja – PRIJAVITE SE

 

Kontakt: maja.fortun-novak@ric-belakrajina.si