Podjetja in podjetniki vstopajo v različna pravna in poslovna razmerja. Ta razmerja lahko za njih predstavljajo priložnost, lahko pa tudi pravno ali poslovno tveganje. Dogodek, ki ga organiziramo, bo namenjen praktičnemu pregledu pravnih tveganj, ki smo jim izpostavljeni v podjetništvu.

Datum in čas: 25. 10 ob 16. uri

Lokacija: Podjetniški inkubator Bela krajina (Ulica heroja Stariha 19, Črnomelj)

Predavatelj bo delavnico sestavil na podlagi najbolj izpostavljenih tem oz. pravnih dilem s katerimi se srečujejo podjetniki:

  • splošno o pravnem sistemu ter veljavni zakonodaji in kje jo poiskati;
  • pogodbena razmerja, sklepanje, bistvene sestavine, roki, odstop od pogodbe, pisnost pogodb, višja sila, splošni pogoji;
  • reševanje zahtevkov strank, reklamacij, potrošniški spori;
  • zavarovanje terjatve, izvršbe, mednarodne izvršbe;
  • osebni podatki, GDPR;
  • razno

Dogodek bo vodil odvetnik Kristjan Žalec.

Vabljeni, da svoja pravna vprašanja oz. dileme pošljete najkasneje do 22. 10. na e-mail naslov: kristian.asani@ric-belakrajina.si. Na podlagi vaših vprašanj bo predavatelj prilagodil predavanje.

Udeležba je BREZPLAČNA, število mest pa OMEJENO.
Obvezna prijava: https://forms.gle/jD4XtCThCT3XWujo9

*Za udeležbo na dogodku je potrebno izpolnjevanje PCT pogoja.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«