V prostorih Podjetniškega inkubatorja Bela krajina je 24. 8. 2023 potekalo usposabljanje z naslovom “Učinkovita Uporaba AI ChatGPT v Praksi”. Dogodek je bil organiziran v okviru projekta SRC e-DIH in je prinesel vpogled v vznemirljiv svet umetne inteligence ter njenega vpliva na sodobno komunikacijo.

Usposabljanje je privabilo številne udeležence iz belokranjskih šol, ki so pokazali veliko zanimanje za uporabo AI chatbotov v praksi. Tema usposabljanja je bila osredotočena na razumevanje osnovnih konceptov umetne inteligence, delovanje AI ChatGPT ter načine, kako ta tehnologija oblikuje prihodnost komunikacije.

Dogodek se je odvil v interaktivni obliki, kar je omogočilo udeležencem, da so postavljali vprašanja, delili izkušnje ter aktivno sodelovali v delavnici. Program usposabljanja je vključeval:

  • Predstavitev projekta SRC E-DIH: Udeleženci so uvodoma pozdravljeni prejeli informacije o projektu SRC E-DIH.
  • AI in jezikovni modeli: Strokovnjak je predstavil osnovne koncepte umetne inteligence, delovanje AI chatbotov ter vpliv velikih jezikovnih modelov na prihodnost komunikacije.
  • Oblikovanje učinkovitih pozivov za ChatGPT in praktična uporaba: Udeleženci so pridobili vpogled v načine oblikovanja učinkovitih pozivov za AI ChatGPT ter se seznanili z različnimi scenariji praktične uporabe tehnologije.
  • Delavnica uporabe ChatGPT in dileme v praksi: Del usposabljanja je bil posvečen praktični delavnici, kjer so udeleženci sami razvijali preproste chatbote ter raziskovali dileme in izzive, ki se pojavljajo pri uporabi tehnologije.

Usposabljanje je zaključilo z razpravo o prihodnosti komunikacije ter vplivu tehnologije AI ChatGPT na poslovno in osebno komunikacijo. Udeleženci so izrazili zanimanje za nadaljnji razvoj tehnologije ter njeno vključitev v njihovo vsakodnevno delo.