INTERNACIONALIZACIJA ZA MIKRO IN MAJHNA PODJETJA – KAKO PRODRETI NA TUJE TRGE?

Datum: 22. 6. ob 15:00

Kraj: enota Stratus

Vabljeni na delavnico o internacionalizaciji, ki jo bo vodil Jure Tomc in je namenjena predvsem mikro in majhnim podjetjem.

Na delavnici boste spoznali:

  • Zakaj se internacionalizirati?
  • Kaj je internacionalizacija?
  • Internacionalizacija storitev/izdelkov
  • Primeri “enostavnih” in bolj “kompeksnih” primerov: spletna prodaja vs farmacevtski ali medicinski izdelek
  • Kako se odločiti kam se internacionalizirati?
  • Kako naj se pripravim na internacionalizacijo – upoštavanje regulative in zakonodaje, kdo je konkurenca, kako oceniti trg, velikost trga in kako ocenim velikost svoje priložnosti, kje najdem stranke in kako jih dosežem, dosegljivost trgov, partnerstva Da ali Ne ter na kakšen način, lokalne omejitve..

S predavateljem boste delali tudi na lastnih primerih.

Jure Tomc je slovenski start-up skupnosti znan kot povezovalec domačih inovativnih podjetij s tujimi trgi, predvsem s Kitajsko, in sicer prek svojega konzultantskega podjetja JT Business Development, ki deluje v Hong Kongu. Kot uveljavljen mednarodni manager ima izkušnje z vodenjem podjetij različnih velikosti in dejavnosti. Na začetku kariere je kot direktor vodil manjše zasebno podjetje z ekipo 11 zaposlenih na področju prodaje in nabave poslovnih ter promocijskih daril. Kasneje je dobrih pet let kot direktor v Sloveniji in na Hrvaškem vodil podjetje Baby Center, nato pa se začel ukvarjati s s prenosom znanj in tehnologij med CEE regijo in Kitajsko. Jure deluje tudi kot osebni in poslovni coach ter NLP trener, v zadnjih treh letih pa je kot mentor pomagal številnim start-upom, med drugim tudi ekipi 3Dsurvey, Datafy.it, LuckyOne, LiberEKO, Bilumina in drugim.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

OBVEZNA PRIJAVA: https://forms.gle/rKKqvHGq4MWziuCr5



Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«