Da je šola lahko tudi silno zabavna ter razburljiva, so v petek, 15. 4. 2022 spoznali tudi učenci Osnove šole Loka. Tehniški dan je namreč potekal v so-organizaciji z našim inkubatorjem, kjer jim je nadvse zanimive naloge za tisti dan pripravil tudi naš gost in podjetniški mentor Matija Goljar.

Uvod je sicer pripadal našemu inkubirancu Darijanu Zlobcu iz podjetja RTM, Darijan Zlobec s.p., ki je učencem na zanimiv način predstavil razliko med prodajo in marketingom, ki je sestavni del vsake podjetniške zgodbe.  
Učenci so skozi različne naloge Lova za zakladom urili in odkrivali veščine, kot so priprava strategije, iznajdljivost, sodelovanje, načrtovanje … Vse to, kar je potrebno tudi pri iskanju prave podjetniške ideje, iskanju zaposlitve, delu v kolektivu ter vseživljenjskemu učenju.
Čeprav so se naloge zdele na prvi pogled komplicirane in zahtevne, iznajdljivim učencem ni bil problem v dveh šolskih urah posneti plesne koreografije pred vhodom v podjetje Polycom in Livar, prinesti kuhanega jajca, poiskati avtomobilske gume, postreči kepice sladoleda v bližnjem gostinskem lokalu ali celo pripeljati babice, dedka in psička. Del nalog je potekal tudi v našem inkubatorju. Med najzahtevnejšimi je bila gotovo iskanje računalniškega hrošča pri programerju Goranu v našem inkubiranem podjetju Promigra.

Zmagovalna ekipa, ki je strateško izbirala težje naloge in tako zbrala največ točk, je za nagrado prejela veliko plaketo, praktična darilca inkubatorja ter sladkarije.
Tehniški dan je sicer potekla tudi v okviru projekta Poklicijada, ki ga v naši občini vodi ZIK Črnomelj, RIC Bela krajina pa je partner projekta.