V četrtek, 30. 9. 2022, smo sodelavke Podjetniškega inkubatorja Bela krajina v sodelovanju z Občino Semič v sklopu Predavanj za mlade pripravili dogodek Mladi in podjetništvo – predstavitev Inkubatorja Bela krajina in naših inkubiranih podjetij.

Na dogodku, ki se je odvijal v prostorih Kulturnega centra Semič, se naj je zbralo več kot 30. Ker vemo, da naše delo ter pomoč in podporo, ki jo nudimo  v inkubatorju, najbolje predstavljajo naši »inkubiranci«, so nam tokrat svoje  poti in zgodbe predstavili:

 

  • Tim Vipavec iz podjetja Svet pijač d.o.o.,
  • Ana Golobič – ALLY anglistika, Ana Golobič s.p., naše najmlajše inkubirano podjetje,
  • Sanja Hadjur s svojim podjetjem TYPO, Sanja Hadjur s.p.,
  • Silvija Špehar, s svojim podjetjem NATUROPATIJA, Silvija Špehar s.p.
  • Sebastjan Štarkel s podjetjem STARKMAT, Sebastjan Štarkel s.p.
  • Jan Kocjan s podjetja Dudes vs. Gravity d.o.o
  • Klemen s Svojim podjetjem Saje Spirits, Klemen Saje s.p.

Ana je s svojim podjetjem ALLY anglistika zadnje inkubirano podjetje, ki se je priključilo našemu inkubatorju. Sanja, Silvija in Sebastjan so poleg tega, da so naši inkubiranci, hkrati tudi že naši podjetniški mentorji.  Jan Kocjan je z ekipo, ki sestavlja Dudes vs Gravity, s svojim produktom Gravity board naše prvo podjetje, ki se je predstavilo na platformi Kickstarter. Tim in Klemen pa sta poleg zanimivih predstavitev,  s svojimi produkti poskrbela še, da je bilo vzdušje na druženju ob prigrizku po predstavitvah še prijetnejše.

Vsi udeleženci so dobili tudi potiskane platnene torbice, ki jih je posebej za ta dogodek prispevalo podjetje FIGURA-MS d.o.o. Dogodek je fotografiral Jani Pavlin, ki je prav tako naš inkubiranec in mentor.

Po predstavitvah podjetij in njihovi prehojeni poti lahko zadovoljno potrdimo, da skupaj zares lahko pišemo dobre zgodbe.